Workshops

Naast individuele coaching kan je ook in groep deelnemen aan een workshop. De workshops voor leerkrachten en sportcoaches zijn incompany trainingen. Ze worden op maat gemaakt van jouw organisatie en gegeven op een door jou gekozen locatie. De workshop ‘Overtuig je publiek’ wordt zowel publiek als incompany (managementteam, interne trainers, politici) georganiseerd voor kleine groepen.

Incompany workshop – 2 uur

Correct stemgebruik voor leerkrachten

60% van alle leerkrachten krijgt in zijn loopbaan te kampen met stemproblemen. 1 op de 3 is hierdoor zelfs geregeld afwezig. Stemproblemen zijn dan ook de meest voorkomende beroepsziekte in het onderwijs. Bovendien presteren leerlingen minder goed wanneer ze les krijgen van een leerkracht met hese stem! In deze praktische workshop krijg je handige tools aangereikt om je stem juist te gebruiken voor de klas. 

De stem in al haar facetten

Hoe zet je je stem (tempo, toonhoogte, klankkleur) in om de aandacht van je klasgroep vast te houden? Welke volumes gebruik je wanneer?

Je lichaam als hulpmiddel

Hoe zet je je lichaam in om je stem optimaal kracht bij te zetten? Wat is een goede (zit)houding en ademhaling?

Stemhygiëne en Eerste Hulp bij een hese stem

Wat te doen met een hese stem als je een lange lesdag voor de boeg hebt?

JA, ik wil graag meer info
Zingen voor de (kleuter)klas

Hoe jonger de kinderen, hoe hoger de zangstem. Maar hoe haal jij met gemak die hoge noten zonder je stem te forceren?

Incompany workshop – 2 uur

Correct stemgebruik voor sportcoaches

Hoe kan je je team aanmoedigen en instructies geven zonder je stem hees te roepen? Hoe praat je als yoga instructeur op een relaxerende, maar toch verstaanbare manier naar je groep toe? In deze praktische workshop krijg je handige tools aangereikt om je stem juist te gebruiken tijdens de les/training en eventuele wedstrijden.

De stem in al haar facetten

Hoe zet je je stem (tempo, toonhoogte, klankkleur) in om de aandacht van je team/groep vast te houden? Welke volumes gebruik je wanneer?

Je lichaam als hulpmiddel

Hoe zet je je lichaam in om je stem optimaal kracht bij te zetten? Wat is een goede houding en ademhaling?

Stemhygiëne en Eerste Hulp bij een hese stem

Wat te doen met een hese stem als je een belangrijke les, training of wedstrijd voor de boeg hebt?

JA, ik wil graag meer info
Zingen in groep

Of het nu mantra’s of hymnen zijn, zingen in groep zorgt voor een gevoel van samenhorigheid. Maar hoe zing je toonvast en op het juiste volume zonder je stem te forceren?

Workshop voor sprekers – 3 uur

Overtuig je publiek

Hoe maak je als spreker impact op je publiek? Wat zijn de ingrediënten van een goede speech? Hoe houd je de aandacht van je toehoorders vast van begin tot eind? Hoe ga je om met spreekangst en podiumvrees? In deze workshop leer je een aantal basiselementen als voorsmaakje op de uitgebreide opleiding ‘Overtuigend spreken’. 

Spreken met je stem

Hoe zet je je stem (tempo, volume, toonhoogte, pauzes) in om de aandacht van je publiek vast te houden?

Spreken met je lichaam

Alles begint met een stevige houding en goede ademhaling. Maak gebruik van de ruimte en maak verbinding met je publiek door oogcontact.

Jouw verhaal

Hoeveel impact maak jouw verhaal? Is het simpel en concreet genoeg? Kom je authentiek en geloofwaardig over?

JA, ik wil graag meer info
Jouw publiek

Ken je jouw publiek? Is de inhoud van je presentatie er op aangepast? Hoe ga je van monoloog naar dialoog?

Zie ook opleiding ‘Overtuigend spreken’
Privé workshop voor zangers – 5 uur

Muziekopname in de studio

Wil jij een cover of eigen nummer inzingen in een professionele muziekstudio? Dan is deze workshop echt iets voor jou! We werken samen met de Cavern opnamestudio’s in Antwerpen. Je opname wordt afgemixt met de muziek en je krijgt ze nadien toegestuurd in mp3- of wave-formaat. Voor en tijdens de opnames word je bijgestaan door een ervaren zangeres en CVT-zangcoach. De workshop is ook leuk als origineel cadeau!

Coaching vóór de opname

Geen goede opname zonder goede voorbereiding. Met de hulp van een zangcoach leer je het nummer eerst goed te zingen.

Coaching tijdens de opname

De zangcoach die jou hielp met de voorbereiding, is erbij om jou volledig op je gemak te stellen tijdens de opnames. 

Professionele opname & mixing

Een ervaren producer leidt alles in goede banen tijdens de opnames en zorgt nadien voor een professionele afmixing van het nummer. Maximaal één week na de opnames, krijg je het afgewerkte nummer digitaal toegestuurd.

JA, ik wil graag meer info

Opleiding ‘Overtuigend spreken’

In deze uitgebreide opleiding word je in een kleine groep (max 10 deelnemers) in 6 lesmomenten klaargestoomd tot spreker met grote overtuigingskracht. Alle elementen, die nodig zijn om je presentatie voor te bereiden en op een boeiende manier over te brengen aan het publiek, krijg je aangeleerd van een team ervaren spreekcoaches.

JA, ik wil deze opleiding volgen
Overtuigend spreken – hele dag

Wat zijn de eigenschappen van een goede spreker? We zetten de theorie meteen om in de praktijk en gaan aan de slag met leuke presentatie- en spreekoefeningen. Podiumangst gaan we te lijf met humor en improvisatieoefeningen. Je leert veel van de coach, maar ook van je collega-deelnemers. 

De juiste (eerste) indruk – halve dag

Binnen de eerste 20 seconden hebben mensen al een beeld van jou als persoon gevormd. Maar vaak strookt die eerste indruk niet (helemaal) met jouw echte persoonlijkheid. Gelukkig kan je die eerste indruk wel bewust gaan sturen. Leer hoe je jouw verbale en non-verbale communitatie efficiënt kan inzetten. 

Eerst visualiseren, dan doen! – halve dag

Aan alle belangrijke prestaties (sport, presentaties,…) gaat een grondige voorbereiding vooraf. En visualisatie speelt daar een onmisbare rol in. Je leert zo ondermeer positief om te gaan met stress en hoe snel te ontspannen voor een presentatie.

Een verhaal met impact – halve dag

Een sterk verhaal dat emoties opwekt en blijft hangen bij het publiek. Hoe begin je eraan? We dompelen je onder in de geheimen van goede storytelling. Met deze tips & tricks maak jij binnenkort de perfecte presentatie!

Jij als authentieke spreker – halve dag

Kan jij 100% jezelf zijn op het podium? Want enkel wanneer je authentiek bent en gelooft in je eigen verhaal, dring je door tot je publiek. In de geborgenheid van kleinere groepjes helpen we jou te bevrijden van vooroordelen en zelfkritiek.

Jouw verhaal, jouw presentatie – hele dag

Op de laatste dag breng je een ultieme presentatie (5 min) waarin alle elementen vervat zitten die je leerde tijdens de opleiding. Dankzij de feedback van de coach en collega-deelnemers kom je te weten hoe goed je geëvolueerd bent als spreker. Je zal versteld staan van je eigen vooruitgang!